ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Södertälje vill ha time-out från flyktingmottagandet

Stockholm TT · 18 Dec 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Södertälje kommun vill ta en time-out från flyktingmottagandet. Ledande företrädare för både socialdemokraterna och allianspartierna uppvaktar på tisdagen integrationsminister Nyamko Sabuni med förslag om en lagändring som ska begränsa de asylsökandes rätt att bosätta sig var de vill.

"Vi kommer att föra samtal med regeringen för att få en lagändring så att vi får ett nationellt ansvarstagande för flyktingmottagandet. Den modell vi har i dag med att asylsökande hamnar i ett fåtal kommuner skapar stora problem för asylsökande och flyktingar. I Södertälje behöver vi ett stopp eller time-out för att ge dem som redan bor här en bra start i Sverige", skriver kommunstyrelsens ordförande Anders Lago (s) i ett pressmeddelande.

"Södertälje är en av de kommuner som har längst erfarenhet av invandring och integrationsarbete. Det är därför naturligt att vi, på det nationella planet, tar täten och bjuder in till en fördjupad dialog om hur vi kan ändra systemen så att asylsökande och flyktingar sprids jämnt till alla landets kommuner. Det innebär förbättrade humanitära förhållandena för flyktingarna, samtidigt som starten i Sverige kommer att gå bättre. Vi planerar därför att till våren bjuda in till en nationell konferens i flyktingfrågan", skriver Anders Lago och understryker att det råder bred politisk enighet i frågan i Södertälje.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro