ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Södertäljedomaren: Stoppa anhöriginvandring

Tomas Lundin · 10 Okt 2012
Uppdaterad 11 Okt 2012
Södertäljedomaren: Stoppa anhöriginvandring

Södertäljedomaren: Stoppa anhöriginvandring Foto: Scanpix


Den enorma Södertäljerättegången måste tas om sedan en nämndeman bedömdes jävig. Nu har uttalanden från den tilltänkte domaren väckt frågor om hur lämplig hon varit att döma i målet.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 11 september i år var domaren Katarina Wingqvist Ekholm inbjuden till ett möte i klubben Rotary där hon fällde en rad uttalanden om assyrier-syrianer i Södertälje, skriver Aftonbladet

– Anhöringinvandringen till Södertälje måste stoppas, ska hon bland annat ha sagt. 

Många av de som varit inblandade i Södertäljenätverket är assyrier-syrianer, en stor invandrargrupp i Södertälje. Enligt Wingqvist följer gruppen inte de regler som finns i samhället. 

– Man löser sina ekonomiska problem sinsemellan med höga räntor som följd. Man har utvecklat sin egen rättvisa och sköter sitt liv helt vid sidan av samhället, sa hon enligt Aftonbladet. 

Före detta kommunalrådet i Södertälje, Anders Lago (S), har i motsats till Winqvist kallat invandrargruppen för "Sveriges mest väletablerade invandrargrupp". Efter hundratals rättegångstimmar stod det förra veckan klart att hela rättegången i gangstermålet måste tas om. En nämndeman ansågs jävig eftersom han var ledamot i Södertäljes polisnämnd. 

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro