ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Södra BB är till för alla

Metro · 3 Nov 2015
Uppdaterad 3 Nov 2015

Foto: Anna Molander/Stockholms läns landsting


klar

Artikellänk är kopierad

REPLIK: Det är svårt att se varför Tove Broheden vill måla upp en motsättning mellan Södra BB och Södersjukhusets stora förlossning när den politiska ledningen i Alliansen, sjukhusledningen på Södersjukhuset och Södra BB tillsammans strävar efter att uppnå förlossningsvård av högsta kvalitet för alla som behöver.

Påståendet om att vi räddar ett BB för privilegierade föräldrar i stället för att förbättra Förlossningen SÖS är en osanning.

► LÄS MER: "Alla har rätt till en bra förlossning – inte bara friska och rika"

Södra BB deltar i Vårdval förlossning på samma villkor som andra vårdgivare. En tidigare genomlysning av förlossningsvården visar att det inte finns några nämnvärda socioekonomiska skillnader mellan mammorna som föder på Södra BB och Förlossningen SÖS. Vården som ges ska alltid vara patientsäker, effektiv och sätta de blivande föräldrarnas behov främst.

Förslaget att stänga Södra BB kritiserades av personal, Vårdförbundet, Barnmorskeförbundet, blivande föräldrar samt politiska partier från höger till vänster. Vi är många som vill att Stockholm ska fortsätta vara det goda exempel på hur förlossningsvård kan bedrivas så som Södra BB gör. Förlossningen SÖS har absolut ett stort behov av renovering. Just nu pågår ett omfattande arbete med att genomlysa och revidera hela Vårdval förlossning. Alliansen i landstinget investerar stora summor i vården, eftersom vi vet att det är nödvändigt då vårt län växer rekordsnabbt. Investeringsplanen omfattar hela 74,3 miljarder kronor de närmsta fem åren varav 29,4 miljarder kronor inom sjukvården.

Förlossningsvården i Stockholms län står inför stora utmaningar, främst på grund av det positiva faktum att det föds många barn. För att underlätta situationen arbetar vi brett med att bland annat öppna fler förlossningsplatser. Kanske kan den nya vårdbyggnaden som S:t Görans sjukhus planerar för innehålla en förlossningsavdelning. Förlossningen SÖS behöver få bättre förutsättningar, men det är inte Södra BB som är problemet.

Ella Bohlin (KD)

Barn- och äldrelandstingsråd

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro