ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Södra BB ger familjer ett alternativ att välja på

Metro · 13 Nov 2015
Uppdaterad 13 Nov 2015

klar

Artikellänk är kopierad

SLUTREPLIK: Svar på Kristin Wennmo Zuks artikel "Slå ihop Södra BB med den vanliga förlossningen".

Södra BB har inget undantag från de regler som gäller för Vårdval förlossning och att påstå något annat är rent felaktigt. Det är av säkerhetsskäl som Södra BB och vissa andra förlossningskliniker inte utför så kallade högriskförlossningar. En hänvisning sker endast för att sätta den blivande mamman och barnets bästa i främsta rummet. Vårt mål är att alla blivande föräldrar ska få den bästa förlossningsvården – och möjlighet till ett val. Vårdval förlossning är något vi värderar högt och vårt mål är att ständigt utveckla förlossningsvården för att kunna ha kapacitet för alla nya barn som föds i länet. Södra BB är ger familjer ett alternativ att välja på, utan alternativ går det inte att tala om vårdval.

Den idé som Södra BB bygger sin vård på är efterfrågad och uppskattad och visar att den filosofin snarare bör användas på fler enheter än att dras ned. Vi vill att Stockholm ska fortsätta vara det goda exempel på hur förlossningsvård kan bedrivas såsom Södra BB gör.

Det finns ingen motsättning mellan att Södra BB lever kvar och att Södersjukhusets ledning tar ansvar för att erbjuda alla en god vård. Vi i den styrande alliansen satsar stora summor på sjukvården och inte minst förlossningsvården. Födslotalet slår nya rekord varje år. Inom de närmaste 5 åren omfattar landstingets investeringsplan hela 74,3 miljarder kronor varav 29,4 miljarder kronor inom sjukvården. Detta kommer även att täcka renoveringar.

► LÄS MER: "Alla har rätt till en bra förlossning – inte bara friska och rika"

Vi bygger ut förlossningsvården i enlighet med de analyser avseende behov av förlossningskapacitet som gjorts. Under de närmaste två åren är vår bedömning att kapaciteten ska vara säkerställd med befintliga vårdgivare. Därefter kan ett behov säkerställas med fler förlossningsplatser på bland annat S:t Görans sjukhus. Allt för att kunna välkomna fler Stockholms läns invånare!

Ella Bohlin (KD)

Barn- och äldrelandstingsråd

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro