ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Soffsäljare kidnappades i säck och dumpades i skog – kvinna döms

Karl Enn Henricsson · 31 Maj 2018
Uppdaterad 31 Maj 2018
Med hjälp av en docka rekonstruerade polisen hur kvinnan bands då hon kidnappades.

Med hjälp av en docka rekonstruerade polisen hur kvinnan bands då hon kidnappades. Foto: Polisen


Via nätet lade en kvinna ut en soffa till försäljning. Hon kidnappades av falska köpare, placerades i en stor säck och dumpades i en vinterskog – där hon kunde ha dött. Nu döms en 20 årig kvinna till åtta års fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

I början av februari annonserade kvinnan, som är i 60-årsåldern, ut en soffa via nätet. Ett par – en 24-årig man och en 20-årig kvinna – svarade, vilket Metro tidigare har rapporterat om.

Kvinnan med soffan blev hotad med ett pistolliknande föremål, fick händer och fötter bundna med buntband och lindades in i silvertejp. Hon fick även bomullstussar instoppade i näsan och paret försökte även att få henne att svälja narkotika, enligt åtalet.

– De stjäl grejer från henne, pressar henne på bankkort och uppgifter, och packar ner henne i en så kallad big bag-säck. De bär ner henne till en bil där de håller henne frihetsberövad, och pressar henne på fler kortuppgifter, berättade åklagare Lucas Eriksson för Metro.

Efter flera timmar dumpades säcken och kvinnan i skogen i Norrtälje kommun. Vid tidpunkten var det runt åtta minusgrader ute. Efter en stund lyckades kvinnan dock ta sig loss och gick från platsen barfota i snön, innan hon kunde påkalla hjälp. Hon fick förfrysningsskador på fötterna och svåra smärtor, enligt åtalet.

Nu döms den 20-åriga kvinnan för mordförsök, människorov och rån. Straffet blir fängelse i åtta år. Hon ska även betala skadestånd till offret på drygt 335 000 kronor.

Rätten menar att det är fastställt att den 20-åriga kvinnan är en av gärningsmännen på grund av att hennes DNA hittades på dumpningsplatsen. Dessutom pekar sms-konverstioner och ”telefonrörelser” även mot henne. ”Möjligheten att någon annan än NN skulle vara gärningsmannen är så osannolik att den kan bortses från”, skriver rätten i domen.

Den nu dömda kvinnan har nekat till brott.

Den 24-årige mannen, som delvis erkänt, genomgår nu en rättspsykiatrisk undersökning. Dom mot honom väntas i sommar.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro