ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sofia gör 20 matlådor varje vecka – här är hennes bästa tips

Alva Forsberg Fierro · 1 Maj 2016
Uppdaterad 23 Mar 2019
Sofia, som kallar sig för ”Foodprep queen”, har över 7 000 följare på Instagram och många inspireras av hennes kreativa matlådor.

Sofia, som kallar sig för ”Foodprep queen”, har över 7 000 följare på Instagram och många inspireras av hennes kreativa matlådor. Foto: Instagram eatandtrainwithsofia


Sofia Lindström från Västerås är mästare på att göra matlådor. Varje vecka gör hon storkok och delar med sig av recepten på Instagram. Här är hennes bästa matlåde-tips.

klar

Artikellänk är kopierad

Allt började med att Sofia ville börja äta mer hälsosamt och gå ner i vikt. Matlådorna blev ett sätt att skapa fasta rutiner och samtidigt ha koll på vad hon stoppade i sig. I dag har de blivit en del av hennes livsstil, något som SVT Västmanlandvar först med att skriva om.

– Just nu jobbar jag jättemycket så om jag inte hade gjort mina matlådor så hade jag inte haft ett fungerande vardagsliv, berättar hon för Metro.

Varje söndag lagar hon mat i två timmar – vilket resulterar i 20 lådor för veckan till henne själv och sambon.

– Vissa som håller på med foodpreping gör rätt tråkig mat men jag försöker göra vällagad och god mat som man inte tröttnar på, säger hon.

►LÄS MER: Psykologen: Därför stjäl kollegan din matlåda

Begreppet ”Food prep”, som handlar om att planera och förbereda sina måltider, kommer från USA och används flitigt inom fitness-världen. Sofia, som kallar sig för ”Foodprep queen”, har över 7 000 följare på Instagram och många inspireras av hennes kreativa matlådor.

– Jag tror många tycker det är kul att få inspiration men också se att det inte är omöjligt att få till rutin på matlagningen.

För att lyckas med matlådan gäller det att storhandla smart och ladda upp med några favoritrecept som du kan tänka dig att äta flera gånger.

– Köttfärssås med spaghetti är en klassiker. Och såser som går att värma funkar bra att ha i lådan, annars kan maten lätt bli för torr.

►LÄS MER: Så vet du om din matlåda är säker

Potatisen ska du skippa helt och hållet.

– Den blir torr och fryser man in den smular den sönder sen när matlådan är tinad, varnar Sofia.

Att använda färska grönsaker framför frysta gör att maten känns fräschare.

– Våga också prova nya kryddor så det inte bara blir salt och peppar, det blir ingen kul smak då.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro