ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sofia Hellqvist visar en ny sida i TV3:s dokumentär

Anneli Sandberg · 16 Dec 2013
Uppdaterad 16 Dec 2013

I galaklänning på röda mattan med prins Carl Philip. Det är så vi är vana att se Sofia Hellqvist. Men i TV3:s dokumentär Projekt Playground: En galen dröm” visar hon en annan sida. ”Det var omtumlande”, säger Renée Nyberg som besökte Sofias projekt i kåkstaden Langa.

klar

Artikellänk är kopierad

Prins Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist har, förutom sitt förhållande med Sveriges prins, varit omskriven för sin medverkan i ”Paradise hotel” och för att ha vikt ut sig i Slitz. Men det faktum att hon är en av grundarna bakom organisationen Projekt Playground har kommit i skymundan. I dokumentären ”Projekt Playground: En galen dröm” åker programledaren Renée Nyberg och träffar Sofia och hennes kollega Frida Vesterberg i kåkstaden Langa i Kapstaden för att prata om deras livsprojekt.

– Det var omtumlande men väldigt inspirerande att få träffa tjejerna och höra om deras dröm och vägen fram till att uppnå den. Man kan inte bli annat än inspirerad och stolt över de här coola brudarna, säger Renée Nyberg.

I Kapstadens kåkstäder är våld och fattigdom vardag. Varje dag mördas 40 människor och var fjortonde sekund våldtas en kvinna. Sofia och Frida drömde om att bygga upp en verksamhet för de utsatta barnen i Langa men dömdes ut av många. Det var en galen dröm. Men nu, tre år senare, har de 25 anställda och över 300 registrerade barn på Projekt Playground.

– Frida jobbar ju på plats och är stenhård i sin struktur kring hur de ska bygga upp det. Och i början satt Sofia och ringde runt till företag och frågade om pengar. Och utan pengar hade det inte gått men det är det de gjort där nere som gjort att det har växt. De har skapat en plats som ungarna älskar, säger Renée Nyberg.

Renée Nyberg påpekar för Sofia Hellqvist att det måste det vara stora kontraster att ena dagen gå på röda mattan med Sveriges prins för att nästa dag jobba i kåkstäderna i Langa.

– Vi lever ett ganska normalt och vanligt liv. Carl Philip är mitt största stöd i det här. Han är engagerad själv. Röda mattan och den biten är mer skådespeleri än vad det här är. Det är svårare för mig att identifiera mig med galaklänningar än med den här biten, säger Sofia Hellqvist i dokumentären.

Sofia pratar också om alla rubriker kring henne och kungafamiljen. Man har kunnat läsa om bråk med prinsessan Madeleine och nu senast att hon tvingas fira jul utan Carl Philip.

– Det som skrivs och spekuleras om har jag svårt att identifiera mig med. Det är bråk och problem hit och dit. Alla historier som inte existerar i mitt liv. Jag ser mitt namn och min bild men kan inte identifiera mig med personen, säger hon.

I dokumentären ”Projekt Playground: En galen dröm” frågar Renée Nyberg också om Sofia Hellqvist ångrar utvik och medverkan i ”Paradise hotel”.

– Jag hade inte gjort de valen i dag. Men jag har svårt att säga att jag ångrar det. Jag trodde inte att jag skulle behöva sitta här och försvara mina val senare i livet.

I dokumentären visas en ny bild upp av Sofia Hellqvist när man får se henne slita med sitt livsprojekt.

– Man hade den mediala bilden av henne och visste inte vem hon var. Jag tycker både hon och Frida är två coola unga kvinnor och är djupt imponerad av dem. Jag är glad att kunna förmedla den här bilden av Sofia Hellqvist till svenska folket, säger Renée Nyberg.

”Projekt Playground: En galen dröm” sänds ikväll klockan 21.00 på TV3.LÄS MER: Så lever de efter ”Paradise Hotel”

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro