ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sofie vann Metros julklappstävling

Maria Forsström · 19 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Glöm GPS-mottagare och I-phones. Årets julklapp är, enligt Metros läsare, en resa. Och den som kom med det bästa julsparartipset och därmed vann just en sådan var Sofie Leino.

Det var Sofie Leino som vann Metros och jämförelsesajten Pricerunners tävling där man skulle tipsa om hur man får pengarna att räcka till jul. En resecheck på 10 000 kronor är nu hennes.

Grattis, Sofie!– Tack! Jag har fortfarande inte fattat det här – jag har aldrig vunnit något tidigare, utom kanske en ny lott.

Det Sofie Leino gick in på metro.se och tipsade om var att rikta in sig på upplevelser istället för att köpa en massa saker.– Det känns som att det finns en större tanke bakom, och det behöver inte kosta så mycket. Att ge av sin tid är värdefullt också, säger hon.

Den tanken räckte för en vinst. Men nu har hon en resa att bjuda på, och den som får följa med är pojkvännen.

Enligt handeln är årets julklapp en GPS. Men det betyder inte att det är vad folk helst vill ha, åtminstone inte enligt Metros och Pricerunners omröstning. De flesta önskar sig en resa, och helst till Asien om de får välja. Sofie Leino funderar på Kanarieöarna om de åker på vintern, och Grekland om de åker till sommaren.

Här är de populäraste klapparna

Plats (placering 2006) Produkt Procent Populärast inom segment

1 (3) Resor 16,1% Asien

2 (5) Upplevelse 11,5% Spa

3 (1) Platt-TV 11,1% LCD-tv

4 (9) GPS 10,1% För bilen

5 Datorer och tillbehör 8,9% Bärbar dator

6 (2) Spelkonsoler, spel och tillbehör 8,01% Spelkonsol, Sony Playstation 3

7 (10) Kamera och fotoutrustning 6,8% Digital systemkamera

8 Telefoni (mobiltelefoner, mm) 3,1% Mobiltelefon

9 Övriga varor (tidningar, presentkort, inredning, mm) 3,1% Presentkort

10 Hushållsprodukter 2,8% Kaffebryggare/espresso maskin

Andra tipsbidrag om hur man ska få pengarna att räcka till jul:

Handla under hela året på rea.Eva Ottoson, FalunSnylta på sina vänner.Stefan Edrell, LaxåJag börjar handla redan vid mellandagsrean och fortsätter sedan året ut med någon pryl lite då och då.Lena Andersson, KarlstadKöp bara en julklapp till var och en. Det är väl ändå inte antalet som är viktigast.Lotta Andersson, LysekilLägger småpengarna i en spargris som töms inför julen.Pia Eriksson, Västra FrölundaVi bestämmer ett högstapris vad julklapparna får kosta till varje person.Lars Sagemark, RocknebyGöra klapparna själv. "Ära vare gud i höjden, detta har jag gjort i slöjden".Martin Eriksson, Stockholm

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro