ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sofonias, 12, vaknade av explosionen

Frida Sundkvist, Sebastian Chaaban · 3 Maj 2013
Uppdaterad 3 Maj 2013
Sofonias, 12, vaknade av explosionen Sofonias och Nathan Essayas bor på fjärde våningen i huset där explosionen skedde. – Brandmännen klättrade in genom fönstren för att försöka rädda dem, säger Sofonias Essayas.

Sofonias, 12, vaknade av explosionen Sofonias och Nathan Essayas bor på fjärde våningen i huset där explosionen skedde. – Brandmännen klättrade in genom fönstren för att försöka rädda dem, säger Sofonias Essayas. Foto: Privat


Familjen Essayas vaknade av explosionen i natt. "Det lät som en bomb", säger Sofonias, 12 år.

klar

Artikellänk är kopierad

– Jag kände lukten av brand. Sen kom vår granne och plingade på och sa att vi måste evakuera, säger han.

Han bor tillsammans med sin familj i samma trappuppgång som explosionen skedde i. Nu har de evakuerats till en lokal i samma område. Än dröjer det innan familjen får gå tillbaka till sin lägenhet.

– Brandkåren tog sig in genom lägenhetens fönster för att rädda dem. Det kom jättemånga brandbilar, berättar Sofonias Essayas.

Hans bror Nathan, 14 år, var också hemma i natt.

– Jag vaknade runt fyra av att min mamma väckte mig. Jag hann inte tänka, jag tog bara min väst och mina skor och sen gick vi alla ut, berättar han.

En vuxen och två småbarn omkom i explosionen.

Marie Jacob och Hala Sabo bor också i det explosionshärjade huset. De känner stor sorg.

– De var två jättefina flickor, det är hemskt det som har hänt. Det ska inte kunna hända här i Hallonbergen, säger Marie Jacob.

– Solen skiner, fast det är mörkt här i dag, konstaterar Hala Sabo.

– När jag hörde vad som hänt blev jag så ledsen att jag grät, det här är ett familjeområde och det känns otroligt läskigt att det hänt här, säger Hala Sabo.

De två omkomna barnen i explosionen gick på förskola i området, där det på fredagsmorgonen hölls ett krismöte. 

Även Mumin bor i området.

– Det är väldigt jobbigt, vi sörjer för barnens skull. Vi har barn själva, säger han och berättar att alla barnen på gården brukade leka tillsammans på lekplatsen. 

– Mina barn lekte med familjens barn så sent som i går. Det känns jättehemskt, säger en annan boende, som vill vara anonym.

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Sundkvist, Sebastian Chaaban
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro