ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Soft hooligans kommer stötta damerna i Frankrike: "Det ska bli väldigt kul"

Valerie Kaspersen · 29 Maj 2019
Uppdaterad 31 Maj 2019
Estrid Kjellberg ser fram emot att se damerna i Frankrike.

Estrid Kjellberg ser fram emot att se damerna i Frankrike. Foto: Privat/ TT


Det är snart dags för årets fotbollsfest. Estrid Kjellman, skapare av supportergruppen Soft hooligans, åker ner till Frankrike för att stötta damerna i kampen om guldet.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 11 juni är det dags för Sveriges första match. Damerna kommer att möta Chile i Frankrike.

Estrid Kjellberg, skapare av Facebookgruppen ”Soft hooligans”, är en av de som ska ner och representera blågult på läktaren.

– Jag är lite nervös, men det ska bli väldigt kul. Jag hoppas verkligen att det ska gå bra för dem och att de går långt, säger Estrid Kjellman.

Vill öka intresset för damfotboll

Estrid startade supportergruppen ”Soft hooligans” i november och hoppas på att kunna öka intresset för damfotbollen.

– Det är ett sätt att samla människor som är intresserade av vårt damlandslag. Det finns ett väldigt stort intresse, men ingen riktig samlingsplats där man kan planera och strukturera upp allt, säger Estrid och fortsätter:

– Jag vill att fler människor ska gå på damfotbollsmatcher, att fler ska känna sig välkomna och att det blir mer tillgängligt. Därför startade jag ”Soft hooligans”.

Estrid har åkt och hejat på landslaget flera gånger – både dam och herr.

– Det bästa är ju att få se fotboll där varje match spelar så stor roll. Det är det jag tycker är så kul med turneringar. Sedan är det väldigt kul att vara ett gäng supportrar på plats, att man är tillsammans med människor man inte känner. Det blir en väldigt bra stämning.

Kan bli en folkfest

”Soft hooligans” planerar på att anordna flera roliga aktiviteter under VM.

– Det här är första gången som ”Soft hooligans” åker. Vi vill få till marscher till arenorna, men det är rätt svårt. Det är rätt strikta regler i Frankrike. Sedan försöker vi fixa lite midsommarfirande också. Annars ska vi ses innan matcherna och peppa igång.

LÄS MER
De satte publikrekord i en damfotbollsmatch: "Grattis alla"

Estrid tror att årets vm kan bli en riktig upplevelse för alla som är där.

– Frankrike är vana vid att hålla i mästerskap, de är väldigt väl förberedda och damfotbollen är jättestor i Frankrike och det känns verkligen som om det har möjlighet att bli en riktig folkfest.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro