ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sökes: Nördiga tjejer

Anders Frick · 15 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Anders Frick


klar

Artikellänk är kopierad

NÄTVERK. Heidi Harman och Andie Nordgren är ­tjejerna som vill skapa fler kvinnliga teknikförebilder i Sverige. Därför ordnar de för andra gången Geek Girl Meetup i Stockholm i mitten av oktober. Där träffas kvinnliga entreprenörer för att inspirera varandra.

En liknande konferens arrangerade de i våras för 50 tjejer och sedan dess har intresset ökat. Den kommande träffen blev fulltecknad på en vecka – mer än 100 personer vill vara med.

Hur kom ni på att ni skulle starta det här?– Vi kände inte varandra tidigare, men så drack vi öl och bestämde att det här skulle vi göra. Planeringen gjorde vi förra hösten och vi har fått stor hjälp från andra, säger Andie Nordgren.

Vilka kommer på konferensen?– Alla kvinnor med passion för webb, entreprenörskap, design eller något annat som kan kallas nördigt är välkomna, säger Heidi Harman.

Vad lärde ni er från Geek Girl Meetup i våras?– Att allting ordnar sig. När det finns ett behov för det man gör engagerar sig folk och det känns som att saker arrangerar sig själva. Lokalen är till exempel inte spikad ännu, men det kommer att lösa sig, säger Andie.

Vad kommer mötet att innehålla?– Det blir föredrag, workshops och mingel med andra coola brudar. Ella Britton från Think Public i London föreläser om social innovation, och Kristina Alexanderson från tävlingen Webbstjärnan kommer också att prata, säger Heidi– Vi kommer också att ha en Geek Girl Challenge där det går att skapa en webbplats eller tjänst i samband med mötet, säger Andie.

Varför behövs det här?– Jag vill ha fler tjejer att prata kod med, säger Andie.– Även om många branscher är mansdominerade så slipper man här att vara i minoritet. Genom att nätverka och stödja varandra får man också tillgång till en stor resursbank, säger Heidi.

Vad gör ni när ni inte arrangerar det här?– Jag är utbildad i data- och systemvetenskap vid Stockholms universitet och arbetar nu som teknisk projektledare i London på RjDj. Det är en iPhone-applikation som spelar musik som skapas i realtid och är baserad på ljudet runt om kring dig eller annan input från de sensorer som finns i telefonen, säger Andie.– Jag tog min examen hos Kaospiloterna i Danmark och är teknisk projektledare för Runalong.se, en springsajt för tjejer. Förr var jag anställd, men jag sa upp mig och startade eget. Nu konsultar jag som webbstrateg och hjälper folk att bli bättre på nätet, säger Heidi.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Frick
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro