ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Sökes: Socionomer som vill göra skillnad i samhället

Emma Björkman · 27 Mar 2017
Uppdaterad 7 Apr 2017
Pantea Zethelius är affärsområdeschef på Dedicare och har många års erfarenhet att arbeta som socionom.

Pantea Zethelius är affärsområdeschef på Dedicare och har många års erfarenhet att arbeta som socionom. Foto: Crisby


När du jobbar som socionomkonsult på Dedicare kan du alltid ringa din chef och få råd – på innekontoret är nämligen alla utbildade socionomer. – Vi har ett genuint intresse av att vilja höja rättssäkerheten inom socialtjänsten, säger Pantea Zethelius.

klar

Artikellänk är kopierad

Dedicare är ett av Europas största bemanningsföretag när det kommer till att hyra ut och rekrytera socionomer och personal inom vården, som sjuksköterskor och läkare, i både Sverige och Norge. Nu letar bemanningsföretaget efter fler erfarna socionomer, som vill jobba på en flexibel arbetsplats med full trygghet som fast lön, kollektivavtal, tjänstepension och försäkringar – och som vill ha en massa jobb. Socionomer är eftertraktade ute i landet och Dedicare har hittills inte haft en socionom som varit utan uppdrag.

– Vi gör noggranna rekryteringar med en grundlig intervju, vi tar referenser och kollar registerutdrag. För att jobba som socionomkonsult hos oss behöver du ha lång erfarenhet, gärna fem år inom socialtjänsten och ha personlig lämplighet eftersom du har ett viktigt uppdrag och bidrar till att öka välmåendet och standarden i samhället, säger Pantea Zethelius.

Engagemang och stöd från innekontoret

Även om du som konsult är ute själv på uppdrag innebär inte det att du är ensam i ditt jobb. Har du frågor eller behöver bolla något kan du alltid kontakta Dedicares innekontor. Där jobbar socionomer med mångårig erfarenhet av socialt arbete som kan hjälpa och stötta dig som konsult till att göra ett så bra jobb som möjligt.

– Vi på innekontoret har ett genuint intresse av att vilja höja rättssäkerheten och kvaliteten inom socialtjänsten och vill också bidra till att öka människors hälsa, utveckling och livskvalitet, säger Pantea Zethelius, socionom och affärsområdeschef på Dedicare.

Jämställd arbetsplats

Dedicare är både miljöcertifierade och auktoriserade som bemanningsföretag, och förra året toppade de dessutom stiftelsen AllBrights årliga lista över jämställd könsfördelning i börsbolags ledningsgrupper och styrelser .

– Eftersom vi arbetar med människor är det viktigt för oss att vi har en jämställd arbetsplats där alla typer av människor finns representerade. Vi kan inte vara en homogen grupp och tro att vi ska nå ut till allmänheten utan vi måste kunna visa att vi också är mänskliga.

Socionomen Mabelle Silwer Andén är en av Dedicares konsulter.
Socionomen Mabelle Silwer Andén är en av Dedicares konsulter.
klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro