ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Sökinsats efter fotbollslag fortsätter – instängda i grotta i en vecka

Filip Joelsson · 30 Jun 2018
Uppdaterad 30 Jun 2018
Över 1000 personer är involverade i det massiva sökningsarbetet efter fotbollslaget som försvann i en thailändsk grotta för en vecka sedan.

Över 1000 personer är involverade i det massiva sökningsarbetet efter fotbollslaget som försvann i en thailändsk grotta för en vecka sedan. Foto: TT


Ett fotbollslag bestående av ungdomar mellan 11 och 16 år försvann i en grotta i Thailand för mer än en vecka sedan. Sökinsatser pågår för fullt, men hoppet börjar rinna ut för att finna dem vid liv.

klar

Artikellänk är kopierad

Sju dagar har passerat sedan det thailändska fotbollslaget, bestående av 12 pojkar mellan 11 och 16 år samt deras 25-årige tränare, försvann i kalkstensgrottan Tham Luang i Thailand.

Ett kraftigt monsunregn har fyllt grottmynningen där laget tros ha gått in med vatten.  Ryggsäckar tillhörandes pojkarna har hittats tre kilometer in i grottsystmet, men trots ett intensivt räddningsarbete med över 1000 involverade , däribland brittiska specialdykare, har man ännu inte påträffat laget.

Chansen att hitta fotbollslaget vid liv i den mörka och syrefattiga grottan minskar för var dag som går, men det intensiva sökarbetet fortsätter.

– Vi måste fortsätta att hoppas och ha tilltro till att barnen är starka och att allt kommer att återgå till det normala, sade Thailands premiärminister Prayuth Chan-O-Cha till anhöriga som väntar utanför grottan, skriver nyhetsbyrån AP.

Nyupptäckt ingång väcker hopp

På fredagen upptäckte räddningsteamet en öppning i bergen norr om Tham Luang, och i dag ska försök göras att borra sig ned i grottsystemet via den nya ingången, skriver CNN.

Samtidigt fortsätter specialistdykare att söka sig allt längre in i grottan, vilket de kan göra tack vare ett intensivt arbete med att pumpa ut vatten ur grottan.

Enligt uppgifter till The Nation trodde dykarna på lördagsförmiddagen att de hade två, tre kilometer kvar innan de når den plats där fotbollslaget kan ha sökt skydd.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro