ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sökte vård för huvudvärk – då ska läkaren ha slickat kvinnans bröst

Natalie Demirian · 23 Sep 2016
Uppdaterad 23 Sep 2016

Foto: Alamy


En kvinna i 20-årsåldern sökte vård för kraftig huvudvärk. Då ska akutläkaren ha slickat och nypt hennes bröst. Läkaren, som nu åtalas, nekar till brott, skriver Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Händelsen utspelade sig i december 2015 på en akutmottagning i Västsverige. Kvinnan sökte vård för kraftig huvudvärk. Läkaren på akuten klämde då på hennes mage och bad därefter att få känna på hennes bröst, skriver Aftonbladet.

Kvinnan, som tänkte att det var en del av undersökningen, drog då upp bh:n. Därefter har kvinnan och läkaren berättat olika historier om vad som hände.

LÄS MER
Låtsades vara läkare – behandlade över 1 000 patienter

I förhör har kvinnan bland annat berättat att läkaren ”ruskade” hennes bröst och nöp henne i bröstvårtorna. Kvinnan säger att hon blev rädd när läkaren ska ha kommit med sexuella anspelningar och hon kände obehag. Innan läkaren drog ner bh:n ska han ha böjt sig fram och pussat och slickat på båda hennes bröstvårtor. Sedan ska han ha sagt att hon behövde göra en hjärnröntgen. 

Kvinnan grät och berättade allt för en sköterska som kom in i rummet efter att läkaren gått ut.

I veckan åtalades läkaren, som omedelbart fick sluta på mottagningen, och han misstänks för sexuellt ofredande. Men mannen förnekar brott. Aftonbladet skriver att det i polisens förundersökning står att läkaren i förhör sagt att han klämde på kvinnans bröst för att han är ”intresserad av plastikkirurgi och funderar på att skaffa bröstimplantat till sin fru”. 

Han berättar för Aftonbladet att han i dag jobbar som läkare på ett annat landsting. Han förnekar brott men uppger att han, som läkare, klämde på kvinnans bröst. Han förklarar däremot inte varför han klämde på brösten när patienten sökte vård för huvudvärk.  

LÄS MER: "Fler läkare begår grova brott"

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro