ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sol och värme hela helgen

Viktor Bendz · 25 Maj 2012
Uppdaterad 25 Maj 2012

Dags att plocka fram filt, papperstallrikar och potatissallad – i helgen blir det 25 grader och strålande sol. Och det gäller att passa på. Redan på tisdag blir det svalare.

klar

Artikellänk är kopierad

Gassande solsken, klarblå himmel och varma vindar. Sommaren är här. Värmen, som har legat som ett lock över södra och mellersta Sverige i över en vecka, håller i sig ett tag till. 

– Högtrycket bestämmer det mesta. Däremot kommer lite åska och regnskurar under natten mellan fredag och lördag, men det rör sig vidare och på lördag dag blir det soligt med temperaturer mellan 20 och 25 grader, säger SMHI-meteorologen Emil Björck.

Även om meteorologerna siar om kallare väder nästa vecka kommer det fortfarande finnas gott om solchanser. Och i nuläget visar prognoserna bara en tillfällig svacka. Långtidsprognoserna på Klart.se och norska vädersajten Yr.no visar att värmen kommer tillbaka i slutet av nästa vecka.

– Det går mot det ostadigare hållet, men det är generellt goda solchanser. Speciellt över Götaland, säger Emil Björck.

Om exakt en vecka börjar sommaren officiellt. Då är det den 1 juni. Men meteorologiskt – alltså att medeltemperaturen varit över 10 grader fem dygn i följd – har det redan varit sommar ett tag. I Skåne kom den i slutet av april och till Stockholm i förra veckan.

klar

Artikellänk är kopierad

Viktor Bendz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro