ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Sol, safari och stjärnor – här är 7 höjdpunkter i Namibia

Daniel Cederlund · 10 Maj 2017
Uppdaterad 29 Maj 2017
Namibia är ett äventyr som erbjuder något för alla smaker.

Namibia är ett äventyr som erbjuder något för alla smaker. Foto: Alamy/IBL


Fastnat i gamla hjulspår när det kommer till semestrandet? Ställ in siktet på Namibia. Landet har seglat upp som en utmanare till de stora turistresmålen med sin stora arsenal av sevärdheter och sitt varma klimat. Här är sju höjdpunkter du inte bör missa under Namibia-trippen!

klar

Artikellänk är kopierad

1. Safari i Etosha National Park

Foto: Alamy/IBL/Pressbild/ Namibias Ambassad
Foto: Alamy/IBL/Pressbild/ Namibias Ambassad

When in Rome. Om du tagit dig till den afrikanska kontinenten och har safariläge bör du passa på. I Namibia ligger Etosha National Park, ett viltreservat där du kan se alla medlemmar i The Big Five: noshörning, elefant, buffel, lejon och leopard. Det är dessutom fritt inträde med bil.

2. Imponerande vyer i Fish River Canyon

Foto: Alamy/IBL
Foto: Alamy/IBL

Torsk på kanjoner? Då är Fish River Canyon något att sätta tänderna i. 100 kilometer lång och cirka 25 kilometer bred är det bara Grand Canyon som slår den på fingrarna storleksmässigt. Här finns Fish River Hiking Trail, en 85 kilometer lång vandringsled som gör kanjonen till ett perfekt utflyktsmål för hajkaren.

LÄS MER
Upptäck Namibia – Afrikas outforskade safari-paradis

3. Missa inte förtrollande Sossusvlei

Foto: Alamy/IBL
Foto: Alamy/IBL

Sossusvlei är ett av Namibias mest fotograferade turistmål, och det är lätt att förstå varför. Höga röda sanddyner omger en saltöken med döda träd som inte ser ut att bjuda in till goda möjligheter till liv. Med det sagt är det en otroligt vacker plats som bör besökas.

4. Citypuls i Windhoek

Foto: Alamy/IBL
Foto: Alamy/IBL

Trött på vildmarksupplevelser? I huvudstaden Windhoek kan ni ladda batterierna inför kommande utflykter. Till skillnad från de steniga och sandiga upplevelserna tidigare är Windhoek en modern stad uppbyggd på europeisk 1800-talsarkitektur och har cirka 330 000 invånare. Passa på att prova de utsökta ostronen eller det torkade köttet biltong tillsammans med den inhemska ölen döpt efter huvudstaden och du är snart redo för nya äventyr.

5. Njut av magisk stjärnskådning

Foto: Alamy/IBL
Foto: Alamy/IBL

Vi stannar i Sossusvlei, men den här gången av helt andra och nattliga anledningar. Den relativt nya turisttrenden stjärnskådning boomar i Namibia, och tack vare låga ljus- och luftföroreningar är just Sossusvleis natthimmel extra svart. Både glada amatörer och erfarna astronomer vallfärdar hit för att se stjärnhimlen på ett helt nytt sätt.

6. Utforska öknen

Foto: Alamy/IBL
Foto: Alamy/IBL

I Namibia ligger världens äldsta öken – Namiböknen. Den 80 miljoner år gamla och 160 mil långa öknen erbjuder fantastiska vyer och en jättechans att åka på äventyr i egen regi. Hyr en jeep eller en fyrhjuling och kör bland några av världens största sanddyner i en öken med ett unikt djurliv som anpassat sig efter de väldigt torra förhållandena som råder.

7. Sol och bad i Swakopmund/Walvis Bay

Foto: Alamy/IBL
Foto: Alamy/IBL

Efter en aktiv semester full av intryck kan det vara skönt att avrunda med lite gammalt hederlig solbadande. Swakopmund och Walvis Bay går under epitetet Namibias Miami och är den perfekta destinationen för dig som vill sola, bada, surfa och njuta av paraplydrinkar.

pil
HÄR KAN DU LÄSA MER OM NAMIBIA:

• Läs mer om Namibia på Embassyofnamibia.se.

• Kontakta ambassaden på: [email protected]

• Följ ambassaden på Twitter: @NamEmbassySwe och på Facebook.com/NamEmbassySwe.

pil
FAKTA: FLYG TILL NAMIBIA MED AIR NAMIBIA

AIR NAMIBIA: Air Namibiaflyger till 36 destinationer över hela världen. De har anslutningar till över 17 europeiska länder genom Frankfurt och flyger till sex städer inom Namibia.

PRIS: Priset på flygbiljetter från Sverige startar på 8500 kronor tur och retur.

BOKA HÄR: Boka dina biljetter på Airnamibia.com.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Cederlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro