ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Solande kvinna ofredades av drönare

Linnea Carlén · 2 Jul 2015
Uppdaterad 2 Jul 2015

En kvinna i Skåne hörde ett surrande ljud när hon på fredagseftermiddagen låg på balkongen och solade i bikini. Någon misstänks nu ha spanat på henne med en drönare.

klar

Artikellänk är kopierad

Privata drönare ökar i antal. Nu uppges en ha använts för att spana på en kvinna när hon solade hemma på sin balkong.
Privata drönare ökar i antal. Nu uppges en ha använts för att spana på en kvinna när hon solade hemma på sin balkong.Foto: Johan Nilsson / TT

Under fredagens solbadande stördes den skånska kvinnan av ett surrande, ihållande ljud. 

– När jag tittade upp såg jag en drönare i luften, innanför tomtgränsen, riktad rakt in mot balkongen. Jag svepte snabbt om mig en handduk och visade ilsket långfingret mot drönaren. Den stannade direkt, vände tvärt och flög bort från huset, säger kvinnan, som vill vara anonym, till Skånska dagbladet.

Hon är helt säker på att hon har filmats eller fotograferats.

– Vem vet vad de kan hitta på med de bilderna.

LÄS MER
Nej, naken solbadande kvinna orsakade ingen bilolycka i Wien

Senare samma kväll ska hennes make ska ha sett drönaren, som beskrivs som vit och 40 gånger 40 centimeter i storlek. Han ska då ha gett den fingret varpå den svävade iväg.

Till Skånska dagbladet beskriver kvinnan känslan av att någon smygkollat på henne som mycket obehaglig. Någon dag innan drönaren sågs för första gången ska kvinnans dotter även ha lagt märke till två yngre personer som hade en drönare i luften i närheten av deras gata.

– Det är som om någon skulle ställa sig och filma en på stranden. Att någon skulle köra med en drönare utanför balkongen när min dotter ligger där och solar känns inte heller okej, säger kvinnan till tidningen.

Polisen rubricerar brottet som ofredande och brott mot lagen om kameraövervakning.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro