ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Soldat antastade sovande värnpliktig

TT · 21 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En värnpliktig på P 4 i Skövde som misstänks för sexuellt ofredande tvingas lämna försvaret.Pliktverket har beslutat att 21-åringen ska avbryta sin tjänstgöring och han lämnade in sin utrustning förra veckan.

Han har varit tjänstebefriad sedan i september när han efter en krogkväll anklagas för att ha tagit sig in till logementet där en värnpliktig kvinna låg och sov och utsatt henne för sexuella närmanden.

Han riskerar även åtal för sexuella ofredande, skriver Skaraborg Allehanda.Det är andra fallet i år där sexbrottsmisstänkta soldater skickas hem från P 4.

På tisdagen hölls rättegången i Skövde tingsrätt i det tidigare fallet, där en värnpliktig man åtalats för våldtäkt på en kvinnlig kollega i maj. Även då ska övergreppet ha skett inne på logementet efter en festkväll på stan.

Skaraborgs regementet ser det inte som tecken på en snedvriden kultur.- Nej, det anser vi inte att vi har. Vi jobbar mycket med värdegrunder. Men vi har en bra kultur här där man vågar anmäla kränkningar, säger Camilla Broberg, informationschef på P 4, till TT.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro