ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Soldater som kissar på lik har identifierats

Jenny Sköld · 13 Jan 2012
Uppdaterad 13 Jan 2012
Filmen visar hur amerikanska marinkårssoldater urinerar på döda talibankrigare.

Filmen visar hur amerikanska marinkårssoldater urinerar på döda talibankrigare. Foto: Youtube


Marinkårssoldater från South Carolina. Pentagon fördömer agerandet.

klar

Artikellänk är kopierad

Utredare vid Pentagon har nu identifierat de marinsoldater som ses urinera på döda kroppar i ett Youtubeklipp. Soldaterna är medlemmar i en bataljon inom marinkåren som återvände till sin bas i North Carolina i våras, enligt nyhetsbyrån AP. Klippet anses vara äkta och har filmats under soldaternas tid i Afganistan. Offren tros vara döda talibankrigare. 

Pentagon fördomer kraftigt soldaternas agerande i filmen. " Jag har sett filmen och anser att agerandet ytterst bedrövligt", skriver USA:s försvarsminister Leon Panetta i ett pressmeddelande. 

Även Afganistans president Hamid Karzai fördömer soldaternas beteende och beskrev det sopm "omänskligt", rapporterar Reuters. 

Filmen kommer i ett känsligt skede när amerikanska styrkor har intensifierat sina försök att förhandla med Afganistans upprorsmän. Förhandlingarna ska bereda vägen för ett tillbakadragande av amerikanska styrkor. 

LÄS MER
Video visar hur soldater urinerar på döda talibaner
klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro