ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Solen gör succé – både i skolan och på Facebook

Karolina Skoglund · 27 Feb 2014
Uppdaterad 27 Feb 2014

Foto: Eva Eastwood


Sångerskan Eva Eastwood upptäckte hur hennes barns skola jobbade för att inget barn skulle vara ensam. Det gjorde henne, och 30 000 personer till, alldeles varm. Och nu är debatten om hur skolor ska lösa mobbning i full gång.

klar

Artikellänk är kopierad

När sångerskan Eva Eastwood besökte sin sons skola gjorde hon en fin upptäckt. En sol var målad på skolgården. Syftet med den är att barnen kan ställa sig i den när man känner sig ensam. Eva Eastwood råkade av en slump hamna i solen – och genast kom flera barn fram och frågade om allt var okej. Bilden lade hon upp på sin Facebook. I skrivande stund har den över 30 000 likes och har delats nära 13 000 gånger.

Vad tänkte du först när du såg solen?

– Jag förstod inte vad det var. Jag trodde det var någon sorts hopphage. Men så var det en liten tjej som förklarade för mig var syftet var, när jag råkade stå i den. Hon stod själv vid solen och sa att ”här kan man stå om man är ensam och vill leka”.

Nu när du förstår innebörden. Vad anser du om idén?

– Rent spontant så kände jag nog ”vilken fin grej”. Jag upplevde det inte alls som en plats där mobbade, ledsna barn ställer sig och får stå kvar. Men det är viktigt att det är mycket vuxna på skolgården som ser till att inga barn står ensamma i solen för länge.

– Jag tycker att det är helt makalöst och det är härligt att se hur många som engagerat sig. Jag har aldrig någonsin fått så mycket respons, bland annat är det mycket folk som berättar sina egna historier. Det är även mycket folk som delar den och vad jag förstått pratar man om det även i andra skolor nu. Jag tycker att debatten är väldigt viktigt och det här är som en liten saga. Väldigt vackert.  

– Jo. Jag var inte mobbad men jag var ensam. Så jag vet hur det är att vara utanför. Det är jätteviktigt att alla barn bryr sig om andra barn och att alla får vara med. Ingen föds elak så det ska ju inte vara omöjligt. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro