ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Solen vägrar ge upp – i helgen är den tillbaka

Aron Andersson · 29 Sep 2016
Uppdaterad 29 Sep 2016

Foto: TT / Alamy / Montage


Till helgen blir det soligt igen – men sommartemperaturerna kan vi säga adjö till. Njut av vädret, men gärna med jacka, är meteorologens tips.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter ruskigt regnväder i veckan kommer solen tillbaka till helgen. Dessvärre följer de höga sensommartemperaturerna inte riktigt med.

– Det kommer att vara en del sol så det kan kännas skönt. Men det är ändå inte sommartemperaturer, säger meteorologen Martin Hedberg.

– Det är inget jätteskifte men det är såpass att man kanske vill ha på sig eller ha med sig en jacka när man går ut.

►LÄS MER: Meteorologen: Hösten försenad – i helgen väntas sol och värme

Under fredagen och lördagen blir det solchanser i nästan hela landet, med temperaturer runt 15 grader. På söndagen är det dock större chanser för regn i de södra delarna av landet, dessutom kan det vara blåsigt på sina håll under helgen.

Trots det soliga vädret kan den svala höstluften göra att det till och med kommer snö på sina håll.

– Under lördagen och söndagen med de låga temperaturerna och lite regn så kommer det att falla ut som snö på Lappland- och Jämtlandsfjällen. Det är inget man kan åka skidor på men det brukar bli rätt vackert med den första nysnön och fint väder. Det blir så vackra kontraster, säger Martin Hedberg.

►LÄS MER: Experten: Här bör du inte vara när det åskar och blixtrar

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro