ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Solfesten är över – nu kommer kylan

JENNI KARLSSON · 13 Maj 2016
Uppdaterad 13 Maj 2016
Värmevågen är över. Nu blir det regn och kyligare temperaturer i landet.

Värmevågen är över. Nu blir det regn och kyligare temperaturer i landet. Foto: TT


Efter den värmevåg som stora delar av Sverige upplevde förra veckan har temperaturerna avtagit. Nu blir det ännu kallare, enligt meteorologen Martin Hedberg.

klar

Artikellänk är kopierad

För den som planerat att spendera helgen inomhus och ladda inför Eurovision bör helgens väder inte vara någon besvikelse. Runt om i hela Sverige försvinner solen och de varma temperaturer som vi sett den senaste veckan, enligt meteorolog Martin Hedberg på Vädercentralen.

– Jämför man med förra helgen är det helt annorlunda. Det blir lite mer normala temperaturer så som det brukar se ut i mitten av maj.

►LÄS MER: Regn, regn och åter regn – därför ska du stanna inomhus

Under lördagen bjuds vi överlag på ganska mycket moln och regn i stora delar av Götaland och Svealand. Boende i Södermanland och Uppland kan dock slippa undan nederbörd.

– Det kommer regna ute till havs och inåt Bergslagen, men det kommer vara tjocka molntäcken på himlen, säger Martin.

I vissa delar av Norrland kommer solen titta fram och det kan bli upp emot 14–15 grader. Varmast i landet kommer det bli i södra Småland där man mitt på dagen under lördag som högst kan vänta sig 16–17 grader.

►LÄS MER: Det här kan du kräva om din lägenhet är kall

Söndagen väntas bjuda på liknande väder som lördagen, och temperaturer kommer ligga på mellan 10–12 grader runt om i landet.

– Man får se det som gott. Det behövs regn efter den värmevåg som varit och de brandrisker den medfört, säger Martin Hedberg på Vädercentralen.

Det kommer vara kallare väder hela helgen, men efter måndag kommer temperaturen gradvis att öka igen. Solen däremot får de flesta i landet vänta med att återse några dagar till.

klar

Artikellänk är kopierad

JENNI KARLSSON
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro