ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Solig midsommar på Gotland

Stockholm Jonas Cullberg · 19 Jun 2006
Uppdaterad 18 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

För det vackraste midsommarvädret – åk till Gotland. I större delen av landet är annars ostadigt och regnigt väder att vänta på midsommarafton. – Ett lågtryck drar in och ger stor risk för skurar, säger Eva Broghöj på SMHI. – Det verkar bli väldigt varierat väder med sjunkande temperaturer och regn framförallt i landets västra delar. Enligt SMHI:s prognos ser det bättre ut i östra Götaland och östra Svealand där det tidvis blir en del sol. Gotland pekas ut som den plats i landet som verkar få den finaste och varmaste midsommarhelgen. – Där blir det hyfsade solchanser och temperaturen ser ut att krypa över tjugogradersstrecket, säger Eva Broghöj.

Ett gotländskt midsommarfirande utan regn och rusk men med spelemän och dans runt stången hittar man bland annat på Södertorg i Visby, Sudersand på Fårö och på sommarlandet i Kneipbyn, där även The Boppers och Pipp Långstrump dyker upp. I Visby arrangeras midsommarpartyn på många av stadens nattklubbar och strandfester senare under kvällen.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Jonas Cullberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro