ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sollentuna kommun får hälsopris

Margaretha Brantingson · 16 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Sollentuna kommun har tilldelats WHO-utmärkelsen Healthy City/Hälsosam kommun.Utnämningen är ett bevis på att Sollentuna bedriver ett aktivt och välförankrat folkhälsoarbete.1986 startade WHO ett nätverk för folkhälsoarbete i städer. Syftet är att visa hur övergripande hälsomål kan tillämpas i det praktiska folkhälsoarbetet. Sedan våren 1997 är Stockholms läns landsting medlem i Healthy Cities. 

VILL GE STÖD ÅT FOLKHÄLSOARBETE Huvudsyftet för landstinget är att stimulera utbyggnad av och ge stöd till lokalt folkhälsoarbete samt att ta del av och sprida erfarenheter internationellt. Landstinget vill också premiera bra lokalt folkhälsoarbete. Därför har de valt att bygga upp ett undernätverk till sin anslutning till WHO:s nätverk och bjudit in kommunerna i Stockholms län att ansöka om utnämning till Healthy City. KRITERIER För att få utnämningen ska kommunen uppfylla vissa kriterier. Det handlar bland annat om politisk förankring, mål och planer, prioriteringar, samarbete, resurser, jämlikhet, engagemang, respekt och etik samt uppföljning. Sollentuna kommun har länge bedrivit ett sjukvårdslandstingsrådet Birgitta Sevefjord till fullmäktiges ordförande Douglas Lithborn i samband med fullmäktiges sammanträde nu på måndag.

klar

Artikellänk är kopierad

Margaretha Brantingson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro