ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Solnaborna vann i historisk hyresdom

Anders Göransson · 23 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hyresfästföreningen vann striden mot Fastighetsägarna. Hyror i bostäder i Solna kan bara jämföras med hyrorna i andra hus i kommunen och inte med Stockholm.Under fredagen kom den slutgiltiga domen i Svea hovrätt i en infekterad renoveringstvist. Fastighetsägaren vill riva det gamla huset, fick nej, totalrenoverade huset och försökte chockhöja hyrorna.

Fastighetsägarna hävdade i rätten att kommunens bostadsbolag satte alldeles för låga hyror i Solna. Men domstolen håller inte med och bestämmer att hyrorna hos den privata hyresvärden hamnar mitt emellan det parterna krävde. – Det här är en viktig seger för den svenska hyressättningsmodellen. Nu blir det svårare att renovera för att höja hyrorna kraftigt, säger Barbro Engman, ordförande för Hyresgästföreningen.

Fastighetsägarna Stockholm tror att hyresrättens framtid nu kan vara hotad. – Nu kanske en del bostadsbolag avstår från renoveringar i kök och badrum. Eller säljer huset till bostadsrättsföreningar. Det drabbar de som inte har råd att äga sin bostad, säger vice vd Tore Ljungkvist.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro