ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Solnavägen kan bli grön boulevard

Mimmi Epstein · 21 Feb 2014
Uppdaterad 21 Feb 2014

Snart kan Solnavägen förvandlas till en trädkantad boulevard med tusentals bostäder. I går presenterade Miljöpartiet i Solna sitt förslag, och enligt Moderaterna i kommunen pågår redan ett planarbete på en liknande stadsgata.

klar

Artikellänk är kopierad

Solnavägen kan förvandlas till en trädkantad boulevard med tusentals bostäder.
Solnavägen kan förvandlas till en trädkantad boulevard med tusentals bostäder.Foto: Julio C Saint' Just

– Jag är bara glad att fler sluter upp och tänker i de här banorna. I ett och ett halvt år har vi planerat att göra Solnavägen till en stadsgata. Jag hoppas att alla kommer vara överens när planförslagen läggs fram. Nu verkar det troligt, säger Pehr Granfalk, (M), kommunstyrelsens ordförande i Solna. 

Senare i vår kommer Moderaterna i Solna att presentera sitt helhetsförslag för Solnavägen.

– Vi har planer för hela vägen som är inom vår kommungräns. Tanken är att det ska bli en stadsgata, och beroende på trafik- och bullernormer kommer vi att bygga bostäder och kommersiella ytor. Vi för redan samtal med flera byggföretag och markägare som är intresserade av att bygga, säger Pehr Granfalk, (M).

– Jag har inte sett något förslag från Moderaterna men om de vill bygga en boulevard med en trevlig promenadsträcka så ser jag inga problem med att vi ska kunna komma överens, säger Susanne Nordling, gruppledare för Miljöpartiet i Solna.

I Miljöpartiets förslag ingår ett samarbete över kommungränsen och partiet föreslår att boulevarden ska sträcka sig från Solna centrum till Vasaparken.

– Vi har ett bra samarbete med Stockholms stad, men så långt som till Vasaparken sträcker sig inte våra planer. Stockholm klarar den biten själva, de har redan en stadsgata. Vi fortsätter att bygga den in mot Solna, säger Pehr Granfalk (M).

klar

Artikellänk är kopierad

Mimmi Epstein
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro