ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Solpanel runt månen kan ge obegränsat med energi”

Gustaf Eriksson · 30 Nov 2013
Uppdaterad 30 Nov 2013
Ett jättelikt bälte av solpaneler ska förse jorden med energi, enligt de storslagna planerna. 

Ett jättelikt bälte av solpaneler ska förse jorden med energi, enligt de storslagna planerna.  Foto: Shimizu Corporation


En ring av solpaneler runt månen som genererar energi som aldrig tar slut och som därmed löser hela klimatkrisen. Det planerar ett japanskt företag i enorma projektet Luna Ring.

klar

Artikellänk är kopierad

Så här ska processen gå till.
Så här ska processen gå till.Foto: Shimizu Corporation
Foto: Shimizu

Planerna låter som ren science fiction. Men det japanska företaget Shimizus jättesatsning Luna Ring är högst verklig. 

Genom att bygga ett enormt bälte av solpaneler kring månen säger sig företaget kontinuerligt kunna generera hela 13 000 terawatt av solenergi, rapporterar Daily Mail. Det bästa av allt? Energikällan är ”nästan outtömlig” och skulle sätta stopp för den globala uppvärmningen, enligt företaget.

►Läs mer: Stockholm dränks om isarna smälter Ringen av solpaneler skulle bli nästan 11 000 kilometer lång och 400 kilometer bred. Efter att panelerna fångat in solenergi skulle den skickas till omvandlingsstationer på jorden med mikrovågor och laserstrålar.

Projektet beskrivs som det största infrastrukturprojektet någonsin. Men hur det ska finansieras är lika oklart som tidsplanen.►Läs mer: Så ska Skåne skyddas mot översvämningar

Arbetet med att hitta nya energikällor i det kärnkraftsberoende landet Japan skyndades på efter katastrofen i kärnkraftverket Fukushima 2011. 

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro