ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sommaren är Boat Clubs drivkraft

Patrik Wirén · 12 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

SOMMARMUSIK. Boat Club föddes under en promenad i Göteborgs hamn förra året. Magnus Wahlström och Andreas Christakis ville fånga känslan av båtarna, havet och sommaren. Resultatet kan höras på ep:n ”Caught the breeze”. – Sommaren var drivkraften när vi skrev låtarna, säger  Magnus Wahlström.

Vilka svenskar drömmer inte om ljuset och värmen när vintern är som mörkast? Boat Club använde sin längtan till att skriva musik. ”Vi hade ju inte råd att åka till Mallis”, som Magnus uttrycker det. Samtidigt är gruppen fast förankrad i Göteborg.

När folk beskriver deras drömska pop blir det oftast referenser till andra band från staden. – Det är viktigt att veta att det är olika människor som står bakom varje projekt här i Göteborg. Vi har inte samma idéer eller uppfattningar, även om vi ofta strävar mot samma ljudbild och känsla. I början blev vi ofta jämförda med Embassy men även om vi förstod varför var det tråkigt att folk inte såg längre, säger Andreas.

Är ni kompisar?– Nej, men Göteborg är en liten stad, så alla känner till varandra.Även om ep:n är närmare 30 minuter lång var det aldrig tal om att göra ett helt album. – Vi tycker att det här formatet är det ultimata. Oftast är en ep mer helgjuten. Det är inte många band som lyckas få ihop en riktigt bra fullängdare och frågan är om vi någonsin kommer att ha tid till det. Det tar sådan fruktansvärt lång tid för oss att göra musik, säger Andreas.

Vad gäller spelningar har gruppen en något avvaktande inställning. Visserligen spelar de i hemstaden i kväll och besöker Stapelfestivalen i Malmö och Parklife i Stockholm i augusti, men det finns viktigare saker än att uppträda live.– Skapandeprocessen är det sköna, när det är färdigt är det mest jobbigt. Vi planerar redan för nästa släpp. Det är ju det vi lever för.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrik Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro