ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sommarens alla barnfaror

Katarina Arnstad Elmblad · 25 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

OLYCKOR. Sommarlov är inte bara lek och spring i benen. Sommaren är också den tid på året då olyckor med barn inblandade ökar.– Man är ute mer på sommaren och det gör att det händer mer, säger Trygg Hansas barnexpert, Björn Sporrong.

Cykelolyckor och trafikskador är vanliga sommarolyckor.– Det handlar väldigt mycket om att förebygga att olyckor inträffar - att barn använder cykelhjälm och att man lär dem trafikvett.

Räddningsverket gick nyligen ut med en varning för barndrunkningar i pool.– I takt med att man skaffar mer villapooler så är det en riskfaktor, säger Björn Sporrong som tycker att det är allvarligt att simkunnigheten hos barn gått ner.– Det är viktigt att upplysa om vikten av att alla barn lär sig simma.

I dag är cirka 70 procent av alla barn i Sverige försäkrade, vilket är den högsta siffran i världen.– Svenska barn har ett gott försäkringsskydd. Men om man bara har kommuens försäkring så bör man ta reda på om den verkligen gäller på heltid eller om den bara gäller på skoltid, poängterar Björn Sporrong.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro