ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sommarens hetaste resor

Kristoffer Rengfors · 7 Apr 2011
Uppdaterad 8 Apr 2011
Turkiet är på frammarsch som trendland.

Turkiet är på frammarsch som trendland.


Våren har kommit till Sverige och längtan efter årets semester sprider sig. Tidningen Res chefredaktör ger sina bästa restips. Sommartipset: Östra Medelhavet.

klar

Artikellänk är kopierad

Solen har precis börjat titta fram i Sverige. Nu börjar semesterlängtan sprida sig hos tinande svenskar. Metro tog hjälp av Johan Lindskog, fotograf och chefredaktör för Tidningen Res, för att reda ut sommarens hetaste resmål. – Jag tror många kommer att ta sig ner till Turkiet i sommar. Förut var det ett lågprisalternativ men nu har det blivit lite ballt. Lite av ett hippt getto, säger han. Sommartipset för att ligga rätt i resetrenden är östra Medelhavet. Grekland som det billigare alternativet, och Turkiet på frammarsch som trendland. För dem som vet att de ska resa gäller det nu att boka biljetterna innan alla andra kommer på samma tankar. – Vet man vart man vill ska man boka direkt. Inte vänta till sista minuten. Det ska man bara göra om man inte bryr sig om destinationen, och därför kan åka var som helst, säger Johan Lindskog.

Johan Lindskog: "Bästa restipsen i sommar"

Njut av den grekiska stranden på Kreta ”Då får man helt enkelt åka till Grekland. Satsa på södra Kreta. Här finns fantastiska orörda stränder där man kan vara helt ensam. Det är super­enkelt att ta sig hit men Kreta är så stort att man ändå kan komma undan.” Prisexempel 1 vuxen i juli. Cirka 4 500 kr per person med boende i lägenhet en vecka.Miami är ett tips till shoppingresan ”Satsa på USA, men undvik New York på sommaren eftersom det är för varmt. USA är galet billigt nu och ett tips är Miami. Här kan du kombinera bad och shopping och ­dess­utom funkar det för hela familjen med exempelvis ­Disneyland nära till hands.” Prisexempel 1 vuxen i juli. Flyg från cirka 8 000 kronor.

Storstadssemestrai spanska Barcelona ”Barcelona är bästa tipset. Det är inte svalt på sommaren men här finns vattnet och det kan bli en perfekt ­sommar­semester i storstad. När det gäller storstadssemester förväntar man sig ett ­kultur­utbyte och här finns design, kultur och konst.” Prisexempel 1 vuxen i juli. Flyg från cirka 1 000 kronor.

Ta färjan till Baltikum för budget ”Ta färjan över till Estland. I Baltikum finns mängder med kurorter och stränder. Det är billigt och man kommer ändå till ett annat land än Sverige. Resan är supersmidig, det är bara att ta båten över.” Prisexempel 1 vuxen i juli. Färja från cirka 1 000 kronor.

Äventyrslystna bör åka till Tanzania

”Ta en safari I Tanzania. Det kostar lite men är en once in a lifetime-upplevelse. Serengeti erbjuder en klassisk safari. Om man åker i juni kan man ha sådan tur att man får se  när gnuerna vandrar. Det är inget man ska boka resan efter men kan bli en fin bonus.” Prisexempel 1 vuxen. 15 dagar kostar cirka 30 000 kronor inkl övernattningar och inrikesflyg.

Albanien är den mest underskattade resan ”Albanien är en riktig doldis. Här finns fantastiska stränder, det ser ut som Toscana vid havet. Men det krävs lite extra planering och jobb för att komma över den sista orörda Medelhavskusten. Det är inte ett dugg turistanpassat men ändå inte komplicerat.” Prisexempel 1 vuxen i juli. Flyg till Tirana från cirka 3 600 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro