ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sommarens roligaste kurser: Jordens undergång, svordomar och Harry Potter

Sophie Tanha · 6 Apr 2019
Uppdaterad 6 Apr 2019
I sommar går det att plocka högskolepoäng i chick-lit och "Game of thrones"

I sommar går det att plocka högskolepoäng i chick-lit och "Game of thrones" Foto: TT/HBO


Vare sig du samlar högskolepoäng eller behöver sysselsättas medan alla andra är i sommarstugorna – här är listan på de bästa sommarkurserna som fortfarande är öppna för anmälan.

klar

Artikellänk är kopierad

Nobelpriset, Svenska Akademien och kvinnorna

Vad är det egentligen som hänt i Svenska Akademien och varför spelar den någon roll? Hur kommer det sig att det hela blev en könsfråga? De som vill ha svar på dessa frågor kan nu få det under några veckor i sommar! Kursens 7,5 högskolepoäng går att läsa på distans från Linnéuniversitetet.

LÄS MER
Krisen i Svenska Akademien i fem punkter

Harry Potter och hans världar

Accio högskolepoäng! För dig som fortfarande inte kan släppa drömmen om att få gå på Hogwarts kan du i alla fall studera om Hogwarts. Kursen lär dig inte kasta den perfekta svävar-förtrollningen (sväng lätt och vrid.) I stället tar den upp ämnen som hur hbtq-frågor behandlas i den magiska världen och vad det egentligen är med Harry Potter-fenomenet som förvandlar oss alla till tolvåringar igen.

Jordens undergång

Har du blivit trött på att höra om klimathotet och vill varva med lite vulkanutbrott, kärnvapenkrig och pandemier? Då är detta kursen för dig. Efter sex veckor i Uppsala kommer du vara proffs på att döda stämningen på vilken fest som helst och kan ursäkta dina dåliga vanor med att säga ”äsch, en komet kan ändå träffa jorden om några veckor”.

Universums byggnad

Var tanken på jordens undergång för deppig för sommaren? Då kan några högskolepoäng i Universums uppbyggnad kännas bättre! Vita dvärgstjärnor, galaxer, svarta hål och big bang. Stjärnhimlen kommer aldrig att betraktas på samma sätt efter den här kursen på Uppsala universitet.

Romance – kärleksromaner från tre decennier

För den som vill ha något mer lättsmält att läsa på stranden kan denna distanskurs i romantisk litteratur passa bättre. Olycklig kärlek i klassiska 1800-talsromaner och chick-lit från 80-talet finns i kurslitteraturen. Förutom ljuva dagdrömmar i hängmattan får du även 7,5 högskolepoäng ut av det hela.

Studier av makt i George RR Martins ”Game of thrones”

Kursens titel talar för sig själv. Här kan du och ett gäng andra nördar diskutera ”Game of thrones” utifrån ett intersektionellt perspektiv på Westeros och Essos samhällen. Även de som inte är fans till RR Martins succéhistoria kan ta kursen för att ha något att komma till bordet med när alla andra diskuterar det sista avsnittet som släpps lagom till sommaren.

Fula ord i tvärvetenskaplig genomlysning

Lär dig att svära som man gjorde på 1600-talet och undersök varför det är så roligt att klottra könsord så fort tillfälle ges. Den här kursen tar också upp likheter och skillnader mellan svenska svordomar och svärord på andra språk, vilket är det perfekta sättet att bryta isen med främlingar utomlands.

Alla kurser finns öppna för sen anmälan på antagning.se

klar

Artikellänk är kopierad

Sophie Tanha
Sophie Tanha
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro