ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sommarjobben ännu inte helt slut

Andreas Nordh · 27 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Erik Nilsson ringde upp bemanningsföretaget som han jobbade för förra sommaren. – När jag väl kom in för att skriva på papper var jobbet redan klappat och klart, säger han.

Erik Nilsson ringde upp bemanningsföretaget som han jobbade för förra sommaren. – När jag väl kom in för att skriva på papper var jobbet redan klappat och klart, säger han. Foto: Christina Blom


– men det finns färre än i fjol

klar

Artikellänk är kopierad

Har du inget sommarjobb än? Misströsta inte – det finns fortfarande jobb kvar. Men se till att skaffa det innan midsommar.– De flesta jobben börjar inte förrän om 2–3 veckor, så till dess finns det chans kvar, säger Jan Bengtsson, vd för bemanningsföretaget Uniflex.

I den senaste veckostatistiken från Ams har antalet kvarstående feriejobb minskat med 478 platser jämfört med samma vecka förra året. Men på de flesta rekryteringsbyråer finns det fortfarande vakanser, och det kommer kontinuerligt in uppdrag från företag. Behöver man ett jobb över sommaren är det läge att söka det nu.– Har man inte fått något vid midsommar kan det bli svårt. Många av beslutsfattarna på arbetsplatserna går på semester då.

Tjugotvååriga psykologstudenten Erik Nilsson ha­de inga problem att få jobb.– Jag har jobbat som lagerman tidigare somrar och har truckkort. Det känns som om det är större efterfrågan på folk med truckkort nu än för några år sedan.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Nordh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro