ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sommarpimpa din arbetsplats

Annika Wihlborg · 13 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Inredningsarkitekten Lisa Grape tycker det är bra att förlägga möten utomhus. Här på EA Digital Solutions terrass på Katarinavägen på Södermalm i Stockholm.

Inredningsarkitekten Lisa Grape tycker det är bra att förlägga möten utomhus. Här på EA Digital Solutions terrass på Katarinavägen på Södermalm i Stockholm. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

SOMMARPIMPA. Längtar du efter semestern? Med små enkla knep kan du tjuvstarta redan nu. Metro visar dig hur du skapar sommarkänsla på din arbetsplats. – Förlägg om möjligt dina möten utomhus och sätt dig gärna ute med din bärbara dator och jobba, säger Lisa Grape, inredningsarkitekt på BSK Arkitekter i Stockholm. Genom att sommaranpassa även inomhus blir det lite lättare att prestera bra trots att solen skiner och temperaturen klättrar uppåt. Ola Weister är florist och arbetar mycket med att inreda arbetsplatser med hjälp av växter.  Genom att ta in extra mycket växter på sommaren skapar man en känsla av att befinna sig nära naturen. – Växter stabiliserar inomhustemperaturen. De absorberar värme, fungerar ljuddämpande och renar luften från damm och föroreningar. De skapar ”rätt” luftfuktighet, särskilt i rum med mycket datorer, säger Ola Weister.

Så gör du: Avdeldelning för avdelning

LJUD Spela upp en cd med fågelkvitter eller vågskvalp, till exempel på toaletten, i kapprummet eller i fikarummet. Begränsa ljudet till små ytor så att ljudet inte stör koncentrationen på hela kontoret. Att spela upp musik som ger sommarkänslor kan vara ett alternativ.BLOMMOR Köp några vackra snittblommor och placera i några av kontorets allmänna utrymmen, exempelvis fikarummet eller receptionen. Det skapar en omisskännlig sommarkänsla. Glöm inte bort att byta ut snittblommorna så snart de börjar sloka, annars får blommorna lätt en omvänd effekt – ingen blir pigg av att se halvvissna blommor.TERASSEN Om du och dina kolleger har en terrass, se till att utnyttja den maximalt genom att förvandla den till en somrig oas. Föreslå att företaget lägger plattor av riktigt gräs, placerar ut ett par solstolar och satsar på att köpa in många växter. Låt terrassen bli en plats för återhämtning och ny energi. BORDSFLÄKT När du har en frisk bris i ansiktet förflyttar sig tanken lätt till stranden en varm dag. Fläktar från dryga hundralappen och uppåt finns på bland annat byggvaruhus och hemelektronikbutiker. En bonus är förstås att bordsfläkten gör underverk för välbefinnandet och koncentrationsförmågan under heta dagar. FÄRGER Pigga upp dig med pastellfärger, exempelvis i form av pennor i glada färger. Testa att klä soffan i ett ljust tygstycke och köp ett par pastellfärgade kuddar som piggar upp och skapar en somrig känsla. Lägg en somrig duk på bordet i fikarummet.     Annika Wihlborg

klar

Artikellänk är kopierad

Annika Wihlborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro