ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sommarplågan är här

TT Spektra · 12 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Experterna tror på Shakira och tysk eurodisko i år

klar

Artikellänk är kopierad

Den enerverande hitlåten på radio är lika mycket sommar som sand mellan tårna, getingar i saften och regniga dagar. Men vilken låt ska plåga oss i år? Vi har talat med experterna som borde veta. Efter en rundringning bland personer som arbetar med musik står det klart att ”Hips don't lie”, Shakira featuring Wyclef Jean, fortsätter att spelas under sommaren, liksom ”Dani California” med Red Hot Chili Peppers. – Men den som vi definitivt kommer att hata innan sommaren är slut är ”Everytime we touch” med Cascada.  Det är den där hemska varianten av eurodisko som tror att den är techno fast den inte är det. Och så har den det klassiska aerobicstrycket som gör att den blir het på dansgolven, säger Sara Andersson, programledare och reporter på Musikjournalen i Sveriges Radio P3.

INOM DE NÄRMASTE VECKORNA Robert Sehlberg, NRJ, säger också att sommarplågan inte har dykt upp ännu. – De bara kommer från ingenstans och det kan komma en gubbe ur lådan men det måste vara inom de närmaste veckorna, säger han om chanserna. Skivbolagsdirektören Bert Karlsson tror på Bob Sinclar. – ”Love generation” heter den där idiotlåten, jag tycker inte den är bra men den kommer säkert att lyckas, likadant som den där grodan förra året. Hannah Johansson, musikchef på Uppsala Studentradio 98,9, tycker ”Smiley faces” med Gnarls Barkley har hitvarning. – Den har schyst gung och skön sommarkänsla, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro