ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

sommarrean

Stockholm hannah sjostrom · 26 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Årets sommarrea smygstartade redan förra veckan. Och är man smart kan man fynda riktigt bra saker till sin höstgarderob. För man ska tänka framåt just nu, menar Cafés modechef Daniel Lindström. – Strunta i badbyxor och sånt som du vill ha nu i sommar. Satsa istället på bra basplagg som håller även under hösten, säger han. Eftersom våren var ganska kall (läs vintern var jobbigt lång) finns det mycket bra vårjackor kvar som nu reas ut. – Nu har man en jättebra chans att fynda en trenchcoat. Förra året tog Filippa K:s trenchcoats slut redan i februari. Från årets kollektion finns de fortfarande kvar, säger Daniel Lindström. Det kanske känns lite skumt att plocka på sig trenchcoats och svarta cardigans mitt i sommaren men de är fortfarande heta i höst. Detsamma gäller den dubbelknäppta kavajen. – Har du inte vågat tidigare ska du testa nu. Välj en neutral färg som svart eller grå. Skinnjackor är också ett bra reaplagg. Svarta i bikermodell är klassiska och håller länge. Har man is i magen kan man vänta tills rabatten är uppe i 50 procent. Kände du dig inte redo för chinos i våras har du en ny chans nu. – Chinos är grejen! Och det kommer mer och mer. Det finns ganska många kvar från vårkollektionerna. Kolla in beigea Dockers. Det marina temat lever också kvar något i höst med vita jeans, och randiga t-shirts. – Ett viktigt råd är att ta sig tid att prova plaggen, trots att det är stressigt i butikerna när det är rea. Ofta är det dåligt med bytesdagar, eller inga alls på reaplagg och det är onödigt att köpa något som sen inte visar sig passa, säger Daniel Lindström.

Undvik: • Starka pastellfärger. "Köpte du inte på dig det i mars/april - då ska du inte köpa det i sommar heller.

• Jeans. "De flesta butiker som säljer ut jeans passar bara på att göra sig av med utgående modeller."

• Trasiga plagg "Kolla plagget noga, så att det inte är trasigt eller smutsigt. En del butiker ställer dessutom fram gamla grejer."

Hannah Sjöström [email protected]

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm hannah sjostrom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro