ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sommartid i rutan

Daniel Åberg/TTspektra · 20 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Anders Lundin leder allsången på Skansen i år igen. 

Anders Lundin leder allsången på Skansen i år igen. 


klar

Artikellänk är kopierad

TV-TABLÅER. Sommaren är den tid näst julen då tv-kanalerna satsar mest på tradition i tablåerna. Tydligast är det kanske hos SVT – när säsongens tittartopp ska summeras i slutet av augusti ligger säkerligen ”Allsång på Skansen”, ”Sommartorpet” och ”Morden i Midsomer” högt på listan, precis som vanligt, med andra ord.I övrigt satsar SVT på det redan beprövat folkkära – Lars Molins ”Tre kärlekar”, Sven Wollters genombrott i ”Raskens” och ungdomsfavoriten ”Ebba och Didrik” sänds i repris.

Hos största konkurrenten TV 4 är traditionstänkandet inte lika starkt. ”Sommarkrysset” sänds dock för andra året i följd från Gröna Lund och det blir en serie med sju av Stefan Gerhardssons och Krister Claessons omtyckta buskisföreställningar. Kanalen har också, liksom SVT, en Linnésatsning.Att svenskar gillar brittiska deckare har heller inte undgått TV 4, som visar ”Poirot”, ”Rebus” och ”Miss Marple”. De hoppas också på en annan britt:– Vår nya ”Robin Hood”-serie är en stor satsning, med en lite ”hetare” Robin Hood än vi är vana att se, säger presschefen Jennifer McShane på TV 4.På TV 3 och Kanal 5 märks sommaren främst genom en ökad satsning på dokusåpor och att kanalernas prestigeserier tar uppehåll.

Sommarens tv-toppar kanal för kanal

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Åberg/TTspektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro