ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sommarvärme i veckan

Jenny Sköld · 23 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Temperaturer upp mot 25 grader på torsdag

klar

Artikellänk är kopierad

Termometern klättrar upp till sommartemperaturer den här veckan med upp mot 25 grader i södra delarna av landet. Varmast blir det på torsdagen men även tisdag och onsdag bjuder på uteserveringsväder.– I morgon får vi sol och upp mot 17-18 grader i Götaland och Svealand. Likadant i Skåne. Onsdagen blir lite molningare men torsdagen riktigt varm – kanske till och med rekordvarm för i år, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI.

Säsongens värmerekord står Oskarshamn för, med 25,3 grader den 16 april. Men i veckan finns chans för nytt rekord i Götaland och Svealand på torsdagen. På fredag fortsätter det varma vädret och det ser ut att hålla i sig även under helgen. Och till Valborg kan sommaren komma, enligt Lisa Frost.– Då kan dygnstemperaturen ha legat på över 10 grader i fem dygn i de södra delarna, vilket krävs för att det ska räknas som sommar. Nu kan det också vara dags att investera i en bra solskyddskräm. I nuläget visas ingen varning för tunt ozonskikt på SMHIs hemsida, men Lisa Frost betonar att risken att bränna sig på våren är stor.

– Dels kan ozonskiktet vara tunnare men sedan är vi ju också blekare på våren, naturligtvis.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro