ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sommarvärmen dämpar inte bostadssuget

Veronica Lundström · 13 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Efterfrågan på bostäder fortsätter att öka kraftigt i storstäderna – trots sommarvärmen och stundande semestrar. Under den senaste tolvmånadersperioden har medelpriset för en bostadsrätt i landet ökat med 22 procent. Normalt brukar bostadsmarknaden stanna av under sommaren men enligt Mäklarstatistik fortsätter efterfrågan på bostäder öka kraftigt och överstiga utbudet. Det är framför allt villor och fritidshus i storstadsområdena Stockholm, Göteborg och Malmö som medelpriserna ökat med 13, 12 respektive 9 procent.

STOR EFTERFRÅGAN – Folk har bra ekonomi och fler företag flyttar in till städerna vilket är en orsak till den stora efterfrågan, säger Niclas Strahner, chef för extern kommunikation på Svensk Fastighetsförmedling. – Den sena våren är en annan orsak som gjort att det är ovanligt högt tryck för den här perioden, säger han. – Folk vill visa upp sin fina trädgård i bästa skick för att de tror att de kan påverka priset.

klar

Artikellänk är kopierad

Veronica Lundström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro