ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sommarvärmen här

Metro Malmö · 3 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Sommarvärmen här Meteorologerna lovar temperaturer över 20 grader i helgen metro Äntligen är det dags att låsa in de sista vinterkläderna på vinden. Värmen är här, och den ser ut att stanna en bra bit in i nästa vecka. ­ Det blir allmänt temperaturer över 15 grader, och vissa dagar upp emot 20 grader, säger Sten Laurin, meteorolog på SMHI. Redan i går klättrade temperaturerna upp mot 20-strecket i norra Halland, men i jakten på de högsta temperaturerna ser det ut som om Norrland drar det längsta strået. På lördag beräknas Västerbotten och Norrbotten vara varmast i landet med 21 plusgrader. Inre Medelpad kan få ända upp emot 24 plus på söndag. Generellt blir det kyligare på ostkusten. Städer som Kalmar, Västervik och Gävle ska inte förvänta sig mer än 14­15 grader inför helgen. Men med undantag från morgondimma vid kusterna ser det torra och klara vädret ut att hålla i sig in i nästa vecka. ­ Torkan gör ju att risken för gräsbränder ökar, men komfortfaktorn är högre, säger Sten Laurin. Är det dags att ta fram bikinin nu?

­ Ja, om du inte drar dig för nära ostkusten. Även om det inte är så blåsigt kyler vindarna ner, och vattnet är inte mer än 3­4 grader än. Att vara ute räcker väl när det är skönt, säger Sten Laurin. Men riktig sommar har vi inte än. För det krävs att dygnet har en medeltemperatur på över 10 plusgrader under en hel vecka. ­ Det är lite osäkert om vi får det i veckan. Nätterna är fortfarande kyliga, säger Sten Laurin.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Malmö
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro