ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Somnade med kofot och mopedhjälm utanför villadörr

Clarence Frenker · 2 Okt 2013
Uppdaterad 2 Okt 2013

Vad skulle han göra? Den frågan ställer sig nu polisen efter att en sovande man med mopedhjälm och kofot påträffats utanför en källardörr i Skoås. – Det verkar som att han somnat i en rörelse, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Klockan var strax efter 06 på onsdagsmorgonen när en villaägare i Skogås hittade en främmande man tungt sovandes på marken utanför sin källardörr.

Mannen, som hade en mopedhjälm på huvudet, greppade händerna om en kofot i sömnen och bredvid honom stod en moped parkerad.

– Det verkar som att han stannat i en rörelse, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Efter att villaägaren ringt polisen väcktes mannen ur sin dvala.

– Han hade kläder på sig, var inte påverkad av något och det var inget konstigt med identiteten. Så efter att han frågats ut fick han masa sig iväg, säger Albin Näverberg.

Men något svar på vad som egentligen hänt kunde mannen inte ge. Och enligt Albin Näverberg verkar han inte heller veta det själv.

För polisen är nu händelsen, som inte rubricerats som något brott, ett stort frågetecken.

– Det finns inget som tyder på att han gjort något, han var bara väldigt trött. Frågan är alltså om han tagit sig fram i sömnen i någon form av sinnesförvirring eller om han haft brottsligt uppsåt. Allt kan tänkas, säger Albin Näverberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro