ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sömnexpert i iWatch-teamet

Karolina Skoglund · 6 Feb 2014
Uppdaterad 10 Feb 2014

Apple har enligt uppgift till 9to5Mac anlitat en sömnexpert som ska bistå kommittén i utvecklandet av iWatch, som teknikjätten ryktas utveckla.

klar

Artikellänk är kopierad

9to5Mac rapporterar att Roy J.E.M Raymann, som tidigare bland annat jobbat med icke-medicinska sätt att förbättra sömnkvalitén på, har anlitats av Apple.

Raymanns medverkan hintar om att Apples iWatch kommer att innehålla funktioner som kan analysera hur användarna sover. Många tror, enligt 9to5Mac, att klockan kommer att kunna anslutas tillsammans med smartphones för att förmedla information. Troligtvis kommer klockan att ha enkla versioner av appar, i enlighet med de smarta klockor som redan finns på marknaden.

Med bakgrund av de senaste personerna som Appe anlitat verkar det som att hälsoövervakningen kommer att utgöra en stor del i klockan. Redan förra sommaren anlitades hälso- och sensorexperter, i augusti anlitades Jay Blahnik, en fitnessexpert som varit konsult åt Nike i deras utveckling av flera fitnessprodukter, och förra månaden anlitades Michael O’Reilly, vars företag skapat en Iphone-ansluten pulsmätare. Även Nancy Dougherty, som utvecklar sätt att mäta en persons blod utan nålar, ska ha blivit anlitad av Apple. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro