ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sömnforskare: Anställda borde börja jobba tidigast klockan 10

Alva Forsberg Fierro · 15 Dec 2015
Uppdaterad 15 Dec 2015
Anställda lider ofta av sömnbrist och många mår dåligt på grund av detta.

Anställda lider ofta av sömnbrist och många mår dåligt på grund av detta. Foto: All Over Press


Hela samhället befinner sig i en sömnkris, därför är det inte så konstigt att du är trött när du kommit till jobbet åtta på morgonen, enligt sömnforskaren Paul Kelley.

klar

Artikellänk är kopierad

sömnforskarenDet är inte fel på dig utan fel på hela systemet. Samhället har nämligen inte anpassat våra liv efter vår biologiska klocka, menar Paul Kelley. 

– Personer som jobbar borde börja tidigast vid 10. Anställda lider ofta av sömnbrist och många mår dåligt på grund av detta, trots att vi inte skulle behöva göra det. Vi kan inte byta ut vår biologiska 24-timmarsrytm, säger sömnforskaren Paul Kelley till British Science Festival.

►LÄS MER: Det här händer med kroppen efter 50 timmar utan sömn

Vi sover för lite och sömnbristen är ett allvarligt hot mot vår hälsa, vårt humör och allmänna välbefinnande. skriver Science Alert. De påverkar vårt minne och prestationsförmåga negativt. 

Därför måste arbetsgivare börja anpassa arbetstiderna efter hur vi är skapta, menar Kelley. Att förskjuta arbetsdagen till klockan 10 är därför något som chefer borde överväga om de vill ha pigga, kreativa och effektiva medarbetare.  

​►LÄS MER: Forskning: En halv natts sömn räcker

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro