ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sonen dinglade från balkong – pappan spelade Pokémon

Filip Joelsson · 29 Maj 2018
Uppdaterad 29 Maj 2018
Enligt franska medier spelade pappan till pojken som räddades från att falla från en balkong Pokémon Go när händelsen utspelade sig.

Enligt franska medier spelade pappan till pojken som räddades från att falla från en balkong Pokémon Go när händelsen utspelade sig. Foto: IBL/Twitter


Pappan till den 4-årige pojke som räddades från att falla ned från en balkong i Paris var inte hemma när händelsen utspelade sig. Enligt franska medier var pappan ute och spelade Pokémon Go.

klar

Artikellänk är kopierad

Händelsen som utspelade sig i paris i helgen har väckt stor uppståndelse världen över. 22-årig Mamoudou Gassama klättrade upp till fjärde våningen på ett bostadshus och räddade en pojke som hängde från balkongräcket.

Allt fångades på film, och Gassama har hyllats som en hjälte. Insatsen gav honom ett fransk medborgarskap och ett personligt tack av president Emmanuel Macron.

Vid sidan av hjältedådet har en annan fråga vuxit fram i Frankrike. Vad gjorde egentligen föräldrarna till det lilla barnet som nästan föll från en balkong på fjärde våningen?

Nu rapporterar flera franska medier att mamman var bortrest, och att pappan var ute och spelade spel på mobilen.

– Han började helt enkelt spela Pokémon Go efter att ha handlat i mataffären, vilket gjorde att han blev försenad hem, säger Paris särskilde åklagare François Molins till tv-kanalen BFMTV, uppger Aftonbladet.

Enligt Molins riskerar pappan till pojken nu upp till två år i fängelse för sitt oansvariga föräldraskap.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro