ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sonen dog efter polisens jakt: "Har gråtit hela dagen"

Gustaf Eriksson · 13 Mar 2013
Uppdaterad 13 Mar 2013
Hennes son dog efter polisens jakt: "Jag har gråtit hela dagen"

Hennes son dog efter polisens jakt: "Jag har gråtit hela dagen" Foto: Scanpix


Polisjakten ledde till att två unga män miste livet sedan de kört rakt ner i vattnet vid Hjulstabron nära Enköping. – Jag har gråtit hela dagen, säger en av männens mamma till Expressen.se.

klar

Artikellänk är kopierad

Larmet om att de två männen, 21 och 20 år gamla, hade smitit från en bensinnota vid en mack i Uppsala strax före midnatt på måndagen.

En polispatrull såg den misstänkta bilen nära Hjulstabron utanför Enköping, och började jaga fordonet. 

Polisens vakthavande befäl fattade beslut om att Hjulstabron skulle stängas för biltrafik. Då fälldes bommarna ned och körbanan svängdes runt. Kort därefter rammade bilen bommarna och störtade ner i vattnet. 

Männen hittades senare döda i fordonet. 

Åklagarmyndighetens riksenhet för polismål har inlett en förundersökning. Polisen kan ha gjort sig skyldig till tjänstefel eller vållande till annans död. 

Varken Trafikverket eller polisen säger sig ha hört talas om att något liknande ska ha skett tidigare. Under tisdagen fick beslutet att öppna bron hård kritik. – Jag förstår inte hyr de har tänkt. Det där beslutet var nog inte så klokt, sa polisprofessor Leif GW Persson till Metro.

De unga männens anhöriga chockades av händelsen.  – Det här är fruktansvärt. Jag har gråtit hela dagen, säger 20-åringens mamma till Expressen.se. – Vi är helt knäckta allihop, att det ska behöva gå så långt? säger anhöriga till Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro