ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sony gör sig av med kassetterna till PSP

Jonas Ryberg · 27 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Sonys bärbara spelkonsol blir modern  Nu slopas kassetterna till fördel för en inbyggd spelbutik. ”Har en tendens att krångla”.

4 saker vi gillar mer PSP Go

1 Blåtand. PSP Go har fått Bluetooth. Det innebär förutom att den ska gå att koppla till Sonys PS3 att det nu är fritt fram att strömma musiken till trådlösa hörlurar eller stereoanläggningar med Bluetooth.

2 Mikrofon. Det kan tyckas som en liten sak. Men Mikrofonen i PSP Go gör det faktiskt praktiskt att använda den inbyggda Skype­-klienten utan en massa sladdar och tillbehör.

3 Släden. Sonys konsol-krympartrick med knapparna på släde under skärmen fungerar riktigt bra. Vissa tycker säkert att knapparna hamnar för tätt. Men det är det värt för den mer fickvänliga storleken.

4 Minnet. Med 16 gigabyte minne ryms fler spel än de flesta har råd att köpa. Och det är givetvis smidigare än att bära kring dem på kassetter.

Analys: "Dyrt för den som samlat”

Sonys bärbara spelkonsol har gått igenom flera ”gör om mig” sedan lanseringen julen 2004. Den senaste till varianten PSP Go är den mest omfattande.

Sony har gjort sig av med de allt mer omoderna UMD-kassetterna för att distribuera spelen och satsar i stället på en spelbutik direkt i konsolen. Smart för den som köper sin första PSP men riktigt dyrt för den som samlat på sig en massa spel och måste betala en gång till för att spela dem i Go.

Spelbutiken har dess­utom en tendens att krångla och lämna obegripliga felmeddelanden när Metro Teknik testar att hämta spel. Men det är såklart smidigt att ha tillgång till ett stort spelbibliotek bara ett wlan-nät bort.  

Även om skärmen krympt en halv tum jämfört med föregångaren PSP-3000 så känns PSP Go fortfarande lyxigt stor jämfört med konkurrenten Nintendo DS.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro