ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sony lanserar egen virtuell värld

Kristoffer Rengfors · 7 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

GRATIS. Sony skapar en virtuell värld till Playstation 3. Det avslöjade företaget under onsdagen på Game Developers Conference (GDC) i San Fransisco, skriver CNET news.com. Virtuella världar som exempelvis Second Life har på senare tid fått ett kraftigt genomslag.

Det var under onsdagen på sitt keynote på det som nu allmänt är sett som världens största spelmöte, GDC som Sonys Phil Harisson avslöjade företagets intentioner. Tilltaget verkar vara ett sätt att ge alla konsolköpare ett argument att köpa Sonys konsol. I många undersökningar och av flera stora analysföretag har Playstation 3 rankats som den fjärde bland de stora spelkonsolerna. Nintendo har där tagit täten med sin unika Wii-konsol och Sonys egen Playstation 2 har till och med rankats före.

Den virtuella världen kommer heta Home och vara gratis för alla Playstation 3-spelare. Home kommer att  lanseras i full skala till hösten 2007. Det är dock inte klart om den svenska releasen blir samtidigt. Användarna kommer att kunna möta varandra och chatta med text, video och ljud. Filmer och tv-program kommer även visas i speciella biografer. Precis som i Second Life kommer spelarna även att kunna inreda sina egna privata ”bostäder”. Själva karaktärerna, mer kända som avatarer, kommer även att kunna specialdesignas efter spelarens eget tycke. Om Home även kommer bli en virtuell ekonomi, som Second Life, är inte klart.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro