ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sony och Nokia först ut på årets mobilmässa

Aron Andersson · 24 Feb 2014
Uppdaterad 24 Feb 2014
Sony och Nokia först ut på årets mobilmässa Xperia Z2 Tablet är marknadens tunnaste surfplatta enligt tillverkare Sony. Den är 6,4 millimeter tjock.

Sony och Nokia först ut på årets mobilmässa Xperia Z2 Tablet är marknadens tunnaste surfplatta enligt tillverkare Sony. Den är 6,4 millimeter tjock. Foto: Sony


Världens tunnaste surfplatta, en mobil som filmar i 4K och första Android-telefonen från Nokia. Här några av mobilnyheterna från MWC i Barcelona.

klar

Artikellänk är kopierad

Sony och Nokia först ut på årets mobilmässa 
  Precis som sin föregångare är Z2 Tablet vattentät.
Sony och Nokia först ut på årets mobilmässa Precis som sin föregångare är Z2 Tablet vattentät.Foto: Sony
Sony och Nokia först ut på årets mobilmässa 
  Nya flaggskeppsmobilen Z2 har en kamera som kan filma i 4K.
Sony och Nokia först ut på årets mobilmässa Nya flaggskeppsmobilen Z2 har en kamera som kan filma i 4K.Foto: Sony
Sony och Nokia först ut på årets mobilmässa 
  Skämen har full HD-upplösning, och räcker alltså inte riktigt till för att visa de videoklipp som kameran fångar.
Sony och Nokia först ut på årets mobilmässa Skämen har full HD-upplösning, och räcker alltså inte riktigt till för att visa de videoklipp som kameran fångar.Foto: Sony
Sony och Nokia först ut på årets mobilmässa 
  Nokia X är den finska mobiljättens första Androidtelefon, men den skiljer sig ganska mycket från konkurrenterna.
Sony och Nokia först ut på årets mobilmässa Nokia X är den finska mobiljättens första Androidtelefon, men den skiljer sig ganska mycket från konkurrenterna.Foto: Nokia

På måndagsmorgonen avverkade både Sony och Nokia sina presskonferenser på mobilmässan MWC i Barcelona med en några vårnyheter. Först ut var Sony med att visa både mobil och surfplatta. 

Z2 Tablet är den tunnaste surfplattan företaget visat hittills, och också tunnast på marknaden enligt Sony. Den mäter 6,4 millimeter tjock och har precis som sin föregångare en skärm på 10 tum.

Z2-mobilen utmärker sig också något genom att ha en kamera som filmar med 4K, en upplösning som de flesta inte ens kan titta på på sina tv-apparater. Inte heller mobilen ger 4K-materialet rättvisa då 5,2-tumsskärmen bara har stöd för full HD.

Den japanska telefonjätten visade även M2, ett budgetalternativ för den som nöjer sig med något mer blygsamma specifikationer.

Efter Sonys presskonferens var det Nokias tur att visa senaste nytt. Det största dragplåstret var Nokia X – en Androidmobil från företaget som de senaste åren satsat helt på Windowsmobiler. X-serien, som även innefattar modellerna X+ och XL, är dock inte renodlade Androidmobiler. I stället kör de en kombination av operativsystemen Asha OS, utvecklat av Nokia, Android och Windows Phone.

Den nya systemet kallas, precis som mobilserien, för Nokia X och bygger i grunden på Android vilket innebär att alla Android-appar fungerar på telefonerna, men appbutiken Google Play finns däremot inte tillgänglig. Utseendemässigt har gränssnittet i Nokia X heller inte så mycket gemensamt med andra Androidtelefoner.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro