ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sony stäms – samlade in adresser till barn

Kristoffer Rengfors · 11 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Registreringsprocess på Justin Timberlakes hemsida.

Registreringsprocess på Justin Timberlakes hemsida.


klar

Artikellänk är kopierad

Skivjätten Sony BMG stäms i USA efter att det uppdagats att företaget samlat in adressuppgifter till 30 000 minderåriga utan föräldrarnas tillstånd. Enligt stämningsansökan som lämnats in av den amerikanska handelskommissionen har Sony BMG samlat in adress- och kontaktuppgifter till 30 000 barn under 13 år via de över 1 100 musikrelaterade hemsidor som företaget driver, bland annat åt artister som Bruce Springsteen och Justin Timberlake.

Trots att hemsidorna anger att så unga barn inte får registrera sig har detta gått att genomföra. Sony BMG ska sedan ha använt dessa uppgifter för att kontakta barnen, något som är olagligt enligt amerikansk lag. Bland annat ska register på telefonnummer, adresser,användarnamn och kön ha funnits, rapporterar Bloomberg.Sony har redan gått med på att betala en miljon dollar i skadestånd och dessutom genast åtgärda registreringsprocessen på hemsidorna.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro