ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sopberget växer vid blockerad salladsbar

Stockholm TT · 2 Jan 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

-Det ser inte bra ut, sade Ingvar Göran, avdelningschef på närmiljöavdelningen, efteråt till TT. Det var på fredagen före jul som konfliktåtgärderna trappades upp då Transportarbetareförbundet anslöt sig till Hotell- och restaurangfackets blockad mot salladsbaren, vars ägare inte vill teckna kollektivavtal.

Sympatiåtgärden innebar att soporna inte längre hämtas från fastigheten, vilket påverkar samtliga hyresgäster.

I det gårdshus där biologiskt nedbrytbara sopor ska sorteras för sig och restavfall och brännbart ska läggas för sig, växer nu högarna och allt ligger huller om buller.

Lukten är tydlig, och snart finns inte rum för mera sopor. -Eftersom det tornar upp sig kommer vi att inspektera varje dag och ta ställning till ett eventuellt föreläggande om en tvångstömning med stöd i miljölagstiftningen, säger Ingvar Göran. TT: Finns det risk för människors hälsa? -Det gör det alltid när något drar till sig skadedjur som kan bära med sig smitta. TT: Är det risk för att råttor kommer hit? -Den risken finns alltid, i större eller mindre omfattning. TT: Vilka sopor är värst? -Det rena matavfallet. Det är gott käk för råttorna.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro