ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sophämtarna var rädda för vägglöss – kunde inte hämta sopor

Hugo Ewald · 26 Okt 2015
Uppdaterad 26 Okt 2015

Foto: Piotr Naskrecki/Wikimedia Commons


På flera ställer kunde soporna i Stockholm inte hämtas under oktober. Anledningen är enligt Dagens nyheter att det varit så mycket vägglöss att sophämtarna inte velat hämta soporna.

klar

Artikellänk är kopierad

Som sophämtare måste du stå ut med mycket. Men vissa saker är helt enkelt för mycket. 

Under början av oktober kunde sophämtningen inte genomföras vid de Stockholmska sopstationerna vid Sätra Torg i Skärholmen och Farstavägen i Farsta. Sophämtningspersonalen misstänkte enligt DN att det fanns vägglöss i en del av avfallet. Och eftersom de inte ville riskera att själva drabba av löss kunde de därför inte fortsätta hämtningen.► LÄS MER: Vägglössen flyttar in under semestern – det här gäller om du drabbas

Sophämtningsbolaget ska ha kontaktat Anticimex för råd om hur de skulle hantera lösssituationen och fick höra att de inte fanns någon risk att de skulle få löss om de följde sina rutiner. Det räckte dock inte för att göra sophämtarna lugna, och deras skyddsombud stoppade fler hämtningar.

Först för några dagar sedan kom sophämtningen åter igång, och pågår nu som vanligt.► LÄS MER: Nu finns vägglössen även på bussen

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro